A.T. (ouder)

A.T. (ouder)

Mijn dochter van 4 zat tot voor kort op school in Belgie, net over de grens in Belgie. De maatregelen en de situatie op scholen daar, is veel strenger dan hier in Nederland. De kleinsten hoeven geen mondkap op, maar de juffen allemaal wel en ouders wordt de toegang tot de school ontzegd. Mijn 4 jarige moest ik bij de poort afgeven aan een gemaskerde juf die haar dan mee nam naar haar klas. Na twee weken kreeg ze een verkoudheid en moest ze in quarantaine. Deze quarantaine was ontzettend heftig voor haar. Het feit dat ze ziek werd, koppelde deze kleuter aan het feit dat de schoolomgeving niet veilig is. En dat alle volwassenen dat weten omdat die allemaal bescherming dragen. In haar hoofd is het verhaal nu zo: ik ben deze keer niet doodgegaan mama, maar ik wil nooit meer terug naar school. Want daar krijg je corona. En corona is heel gevaarlijk. Mijn kind heeft er nachtmerries van en als ik begin over school, dan wordt ze panisch. Gelukkig is ze nog niet leerplichtig. Dus voorlopig houd ik haar nu thuis.

Share this post