A.W. (ouder)

A.W. (ouder)

Als ouders van 3 schoolgaande kinderen op 3 verschillende scholen hebben wij, geïnspireerd door viruswaarheid, op verzoek van, en samen met onze kinderen, voor hun een eigen verklaring opgesteld, zowel ten aanzien van de verplichting tot het dragen van een mondkapje (‘alleen’ maar in de gang) als het schadelijke desinfecteren van de handen. Ook hebben wij aan de schoolleidingen per aangetekend schrijven informatie toegestuurd en hen gevraagd hun beleid te herzien.

Alleen verscholen zich achter de(zelfde) VO-raad. Op 2 scholen kreeg ons kind een vrijstelling, van de derde een onderhandse deal om thuis te mogen werken, wat bij dit kind past en waarmee wij daarom hebben ingestemd. Bij een GGZ-instelling, waar wij voor 1 van onze kinderen begeleiding ontvangen, gaven wij aan dat wij niet akkoord gingen met het dragen van een mondkapje en hebben wij bij hen de vraag neergelegd of de begeleiding op onze voorwaarden voortgezet kon worden en anders dat wij die wilden beëindigen.

Wij hebben de instelling van de volgende informatie voorzien: GGZ-instellingen vallen niet onder openbare binnenruimten, aangezien zij op afspraak werken. Gelukkig respecteren ze onze keuze.

Alleen in het ziekenhuis en bij de huisarts hebben wij, omdat je daar afhankelijk bent van de zorg, ons gedwongen gevoeld ons te conformeren.

Nog ieder supermarkt-/winkelbezoek leggen wij kapjes-loos af, soms onder voelbare stress vanwege mogelijke controle en gedoe. Maar goed, Alleen wie bang is, kan Moed tonen. Ik ben tot op heden niet gecontroleerd. Mocht slechts 1 x van een conducteur niet mee.

Hartelijke groet uit Leiden.

Share this post