Bezorgde moeder

Bezorgde moeder

Mijn zoon zit op de middelbare school waar geregeld corona gevallen zijn, zo’n beetje 5 per dag.
In de gangen is het dragen van mondkapjes verplicht en in de klas na het reinigen van je eigen tafel zonder kapje. Wel met jas aan en ramen open.

Als je dit ziet toenemen denk je als ouder goed…toch maar even Online lessen volgen en dan met SO, proefwerken of examen naar school.

Na een mail naar de leerlaag coördinator afgesproken dit te doen, kwam er een ander scenario: mijn zoon was gespot zonder kapje en men vond dat hij de keuze had of helemaal op school komen of helemaal thuis. Ook werd er even een vermelding “in Quarantaine maar niet ziek” in Magister gezet. Belachelijk en wat een stigma.
Tevens mag hij van de jeugdambtenaar niet meer aan zijn hobby (wat een solo hobby is) en niet meer naar buiten. Overigens is er op deze school ook de regel: geen mondkapjes dan kun je er een kopen voor 50 cent. Krijgen de scholen subsidie ofzo….Na onderzoek….ja!

Mijn inziens leek het niet verstandig onze kinderen ziek te maken met niet werkende pp1 bedekkers. En den ik dat het lesuur biologie gezonde longen overgeslagen kan worden. De grote van deze contradictie Is niet te bevatten. Ondersteuning laat het ook af weten en voor dat je het weet ben jij de gebeten hond want opvoeding …Daar moet het mondkapje ook infiltreren.

Share this post