D.K., leerling Goese Lyceum oranjeweg te Goes

D.K., leerling Goese Lyceum oranjeweg te Goes

Voor mij geldt hetzelfde. Keer op keer word je benaderd door een conciërge en proberen ze op je gevoel te praten door te zeggen ”denk aan je oma”. Gelukkig ben ik hier niet gevoelig en leg ik haarfijn het hoe en waarom uit en liet ik o.a. de universele doktersverklaring zien die in 1e instantie als ok werd verklaard maar vervolgens teniet werd gedaan en ik verplicht een mondkapje op moest anders mocht ik de school niet in. Inmiddels draag ik hem meer niet als wel en pak ik deze enkel als de conciërge mij hierop aanspreekt en dan nog verdwijnt het mondkapje weer snel in mijn zak. Je bent telkens op je hoede of je geen conciërge ziet. Het was zelfs zo dat ik niet mee mocht dansen met een algemeen brugklasdansje, puur omdat ik mijn mondkap niet had opgehad. Ik heb geweigerd. Dan maar géén gezamenlijke dans. Ik vind het vooral vervelend dat vriendinnen wél met alle gemak een mondkapje dragen en ze dáár vragen over stellen. Allemaal alsof ik verantwoordelijk ben voor hun gezondheid. Gelukkig staan ik en mijn broer sterk in onze schoenen en slaan wij ons hier wel doorheen. Leuk is anders helaas..

Share this post