D.W. (ouder)

D.W. (ouder)

Op de school van mijn kinderen (3 dochters waarvan de jongste vanaf 3 maart naar school gaat) zijn er allemaal aanpassingen gemaakt met betrekking tot de nieuwe regeltjes, waaronder de mondkapjes plicht. Er komt tussen de juf en de leerlingen een plaat te hangen (plastic of iets, geen idee) en de kinderen mogen niet meer in groepjes zitten. Mijn jongste dochter mag morgen voor het eerst meedraaien op school. Ik als moeder zijnde mag niet mee naar binnen. Dit doet mij zoveel pijn. Hoe kan ik mijn nu nog 3-jarige gewoon zo naar binnen laten gaan en naar huis gaan. Mijn middelste dochter van 6 jaar is nu al helemaal in tranen. Ze vindt het helemaal niet fijn dat ik niet mee naar binnen mag. Ze is bang dat ze mij nooit meer zal zien. Dit is begonnen nadat wij als ouders niet meer binnen mochten komen. Ik heb haar rustiger kunnen krijgen door buiten bij het raam van haar klas afscheid te kunnen nemen van haar. Dit is vanaf morgen niet meer mogelijk daar op school. Ik typ dit met tranen, want ik moet mijn kindjes toch met veel vertrouwen en liefde naar een leuke leerzame plek kunnen brengen. Voor mijn gevoel krijgen onze kinderen nu alleen maar angst door alle maatregelen. Dan heb ik het nog niet over de ramen die ze open willen laten als de kinderen even de klas uit zijn. Of wij als ouders zijnde onze kinderen een goeie dikke trui of vest willen mee geven. Sorry maar hoe worden onze kinderen ziek. Wij moeten onze kinderen wel laten testen als 1 iemand uit de klas ziek is of iemand uit het gezin. Maar meneer Rutte heeft zelf gezegd “ik heb mij nog nooit laten testen. Want als ik geen verschijnselen heb, heeft het ook geen zin”. Waarom moeten wij dan allemaal in quarantaine gaan, ook al hebben wij (de kinderen) geen verschijnselen. Ik ben er klaar mee. Mijn moederhart breekt hierdoor. En ik wil heel graag weer mijn kinderen normaal naar school kunnen brengen. Laat de ouders hun kinderen naar de klas brengen (met mondkapje op). Doe de school een half uur eerder open zodat er netjes afstand gehouden kan worden. Maar de ouders hierdoor wel gewoon hun kindjes naar school kunnen brengen. Ik ben er helemaal klaar mee.

Share this post