Downloads

Downloads

Door verschillende personen, organisaties en de stichting zijn er voorbeeldbrieven en formulieren geschreven welke door ouders aan scholen gestuurd kunnen worden.

Deze zijn hier te downloaden.


Brief basisschool mondkapjes en testen

Quote Annelies:

,,Helaas is nu de tijd gekomen dat onze jonge kinderen slachtoffer gemaakt worden van het wanbeleid van dit demissionair kabinet. Tot Annelies haar grote schrik werd op 26 november 2021 aangekondigd dat kinderen vanaf groep 6 een mondkapje moeten gaan dragen op school en tweemaal per week getest moeten worden. Zij heeft haar kinderen de afgelopen 20 maanden zoveel mogelijk beschermd tegen de schadelijke maatregelen en ze zal dat ook nu weer doen. Annelies heeft een brief opgesteld voor de basisschool van haar zoon. Deze brief heeft ze als downloadbaar word-document toegevoegd zodat iedere ouder een handvat heeft voor het opstellen van een brief richting de basisschool van zijn/haar kind.”

bron: https://thehangingtree.nl

Middels een brief welke wij op 18 juni jl. verstuurd hebben naar alle scholen in het basis en voortgezet onderwijs, attenderen wij de onderwijsinstellingen en hun directeuren/ bestuurders op hun wettelijke zorgplicht (art. 4c WPO en art. 3b WVO) ten aanzien van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de leerlingen. Het niet voldoen aan deze zorgplicht betekent dat ze aansprakelijk gehouden kunnen worden voor opgelopen lichamelijke en geestelijke schade van de leerlingen als gevolg van het door hen uitgevoerde coronabeleid (art. 6:162 BW*). Dit geldt zowel voor schade op de korte als de lange termijn.

Download: Aansprakelijkheidsstelling scholen – Claimbrief- def
Download: Aansprakelijkheidsstelling-scholen-Claimbrief-Engels-def