E. (leerkracht)

E. (leerkracht)

Bij de school waar ik werk , moet ik er eentje op bij verplaatsingen in het gebouw dus ook bij binnenkomst en het verlaten van de school. Als je stil staat hoeft het niet. Leerlingen die het niet doen, hoor ik aan te spreken…..ik heb daar gewoon geen zin in. Ook voor leerlingen geldt: Zolang zij zitten, staan, of ‘hangen’ hoeft het mondkapje niet gedragen te worden. Zodra zij zich verplaatsen, moet het wél gedragen worden.

Ik snap werkelijk niet wat het verschil is tussen een groep van 8, die stilstaat en dezelfde groep van 8, die in beweging is…..wordt het virus dan ineens gevaarlijker? Bij praktijklessen is het ook een verplichting. In andere lessen niet. Als iemand staand uitleg geeft of door de klas loopt, zie ik heel veel collega’s hem ook opzetten.

Ik doe dat niet. Hoeveel uur draag ik hem…..misschien een half uur hooguit, maar dat is omdat ik zoveel mogelijk in mijn lokaal blijf. Andere personeelsleden die zich veel meer verplaatsen zoals conciërges veel langer. Vandaag weer een corona bericht. De regel ‘bij binnenkomst moeten de handen ontsmet worden’ en ‘de tafels/andere materialen moeten schoon gemaakt worden’ is verwaterd dus daar worden we weer aan herinnerd. De resultaten zijn in mijn klassen matig tot slecht, maar schijnbaar is dit allemaal belangrijker. Ik raak hierdoor steeds gefrustreerder.

Share this post