E van S (onderwijsmedewerker)

E van S (onderwijsmedewerker)

Ik ben docent wiskunde op een middelbare school en sinds april al tegenstander van de corona maatregelen. Bij de sollicitatie in juli bij mijn huidige werkgever, waar ik na een jaartje op een andere school, weer wilde terugkeren ben ik aangesproken op het volgende. Ik had een tijdje als profielfoto op facebook de voorkant van de andere krant met de titel ‘wie vrijheid opgeeft voor veiligheid is beiden niet waard’. Dit soort politieke uitingen was volgens de leidinggevende ‘not done’ en demonstreren op het Malieveld ook niet. Later ben ik nog een keer aangesproken over een opmerking, die ik geplaatst heb op twitter en is deze leidinggevende mij zelfs gaan volgen op twitter. Ik mag in de klas geen maatschappelijke gesprekken voeren met covid als onderwerp. Tijdens de periode ‘mondkapjes advies’ op onze school was ik de enigste docent die niets droeg. Nu is het uiteraard ook verplicht en loop ik als ‘protest’ met een bandana.

Share this post