Er zal een dag van recht komen.

Er zal een dag van recht komen.

Vandaag 14 december heeft de rechtspraak in Nederland wederom getoond de belangen van het kind niet als prioriteit te willen zetten en maakt zij zich wederom onderdeel van de politiek i.p.v. een onafhankelijk orgaan welke de samenleving zou moeten dienen.

U raadt het al, de uitspraak welke wij vandaag kregen is niet in het voordeel van de kinderen gevallen. Rechten, welke in meer dan een eeuw zijn opgebouwd om onze samenleving (en zeker onze kinderen) te beschermen kunnen klaarblijkelijk door politieke macht aan de kant geschoven worden zonder dat er nog een instituut is welke deze rechten daadwerkelijk beschermd. Ze hebben blijkbaar in de afgelopen 75 jaar toch niets geleerd.

We hebben als stichting getracht deze rechten te beschermen, maar het is gebleken dat de rechtspraak daar niet meer de juiste plek voor is. Het is nu nog meer aan de ouders zelf om voor de belangen en gezondheid van hun kind te gaan staan en deze te beschermen tegen de onkunde, misplaatste angst en deuggedrag van het door de Staat opgelegde beleid, waar in de praktijk leraren en schooldirecties mee worstelen en min of meer gedwongen worden deze uit te voeren.

Wij als stichting geven uiteraard niet op. Wij zullen (met jullie steun) blijven vechten voor de kinderen, zeker op vlakken waar zij dat zelf niet kunnen.

Als laatste spreken wij onze dank uit naar onze advocate, ons juridisch team en alle vrijwilligers die zich continu (blijven) inzetten om onze en jullie kinderen te beschermen.

Met dankbare groet,
Stichting Ik wil GEWOON náár school

Share this post