Forum

Géén mondkapje meer...
 
Meldingen
Alles wissen

Géén mondkapje meer... hoe?

6 Berichten
6 Gebruikers
0 Reactions
729 Bekeken
Berichten: 3
Topic starter
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik heb 2 kids van 16 (havo5) en 12 (havo2) jaar. Niet gevaccineerd en helemaal klaar met de mondkapjes zoals iedereen. School begint hier op 1 september weer. Is er een mogelijkheid om 'legaal' geen mondkapje meer te dragen? Voor de vakantie kregen ze commentaar en bij niet luisteren werden ze naar huis gestuurd. (Nooit zover laten komen) Maar ze zijn leerplichtig dus mag dat wel eens? Ze mogen toch niet geweigerd worden? Online de lessen volgen is immers niet meer aan de orde. 

Ik kan zo'n formulier uitprinten van de website van de rijksoverheid dat ze wegens medische redenen geen mondkapje hoeven te dragen. Iemand op school mag niet om de reden vragen en als ze dat toch doen hoeven ze geen antwoord te geven. Maar goed.... het mág niet! Maar ik wil dit ook niet langer. Ben benieuwd hoe andere ouders hier tegen aan kijken en of er bruikbare tips zijn.

5 reacties
Berichten: 1
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hier hetzelfde, mijn oudste draagt er geen maar werd er van de week op aangesproken door iemand op school die hij nog nooit gezien heeft. Hij moest een mondkapje halen en als ze hem nog 1 x zou zien zonder stuurt ze hem naar de afdelingsleider!

Ik heb nu een plaatje uitgeprint bij deze site en geplastificeerd.  

https://hulpmiddelkaart.nl/product/hulpmiddelpas-vrijstelling-mondkapjesplicht/

Kijken hoever hij hier mee komt! {blue}:wink:  

Beantwoorden
1 reactie
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 1

Dank voor het delen Judith, top!!!

Beantwoorden
Berichten: 1
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik hoop voor mijn zoon dat het mondkapje weg blijft, ook wij werden er helemaal knettergek van, je bent de enige niet Mayke. Helaas zou het me niets verbazen als we over een paar maanden, beginnend rond oktober, weer met z'n allen verplicht naar het corona-circus moeten...

Beantwoorden
Berichten: 6
Active Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

mondkapjes.. wat een BS zeg ...

Beantwoorden
1 reactie
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 5

😉

Beantwoorden
Deel: