Forum

Verplichte onderdel...
 
Meldingen
Alles wissen

Verplichte onderdelen school

4 Berichten
5 Gebruikers
0 Reactions
530 Bekeken
Berichten: 1
Topic starter
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Op dit moment zit ik met een dochter, 4 Havo waarbij 't SE in 2 jaar wordt gedaan. Hoervoor moeten de kids verlicht naar theater, waarvoor dus een qr nodig is. Een andere optie is er niet. Mijn dochter zit in een spagaat en wij als ouders dus ook. School kapt 't af. 't Is verplicht. 't Theater zegt: zonder qr, ook niet met een zelf betaalde andere test, geen toegang. "als ze niet aan de regels voldoet, heeft ze pech" was het antwoord waarop de hoorn erop werd gegooid.

Enig idee hoe ik dit op kan lossen? Of waar ik terecht kan?

Over 2 weken staat ook een uitstap naar den Bosch gepland. Ook hierover stond in de begeleidende brief dat een qr vereist was. Uit navraag door mijzelf bij de musea en boot bleek echter dat een qr niet nodig is. Heb hierover verhaal gehaald bij de desbetreffende docent, en de qr is nodig om tijdens de pauze bijvoorbeeld de Mac Donalds in te kunnen 🤷🏼‍♀️. Ik vind dit oprecht buitenproportioneel. Wat kan ik hiermee?

Hartelijke groet, Tanja 
3 reacties
Berichten: 5
Illustrious Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Beste Tanja,

Als een instelling niet open is voor publiek hebben scholieren voor een onderwijsactiviteit geen Corona Toegangs Bewijs nodig (CTB).
In dit specifieke geval betreft het een onderwijsactiviteit waar geen andere toeschouwers bij mogen zijn.
Dat de SE's het in een theater worden afgenomen maak hier niet uit, het gaat erom dat er geen ander publiek is dan de leerlingen zelf.
 
Ook de situatie betreft de excursie. Als bij de locatie geen CTB wordt geëist mag de school deze ook niet eisen. Hier geldt namelijk dezelfde regel als hierboven: De school organiseert een onderwijsactiviteit en deze zijn vrijgesteld van de CTB. Indien er ook ander publiek komt is het aan de locatie om te beoordelen of er een CTB gevraagd moet worden. Blijkens heeft de locatie al aangegeven dat er geen CTB gevraagd wordt. De pauze besteding bij de MacDonald's zou niet een verplicht onderdeel van de excursie moeten zijn. Leerlingen kunnen ook een broodje bij de bakker halen.
 
In beide gevallen mag de school de leerling niet de toegang tot school of deelname aan activiteiten ontzeggen als de leerling geen CTB heeft. De leerlingen hebben recht op deelname aan het onderwijs en de onderwijsactiviteiten.
 
We adviseren om dit aan te kaarten bij de inspecteur van onderwijs.
 
Met vriendelijke groeten,
het juridisch team
Beantwoorden
Berichten: 6
Active Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

ctb voelde zo onwettig aan!!!

Beantwoorden
1 reactie
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Active Member
Berichten: 5

inderdaad

Beantwoorden
Deel: