Forum

Welke stappen kan i...
 
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] Welke stappen kan ik ondernemen als de directie van school niet meewerkt?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
434 Bekeken
Berichten: 1
Topic starter
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo,

Twee weken geleden heb ik jullie brief aangaande de mondkapjes- en testplicht op scholen naar de Middelbare school van onze oudste dochter gemaild. Ook heb ik gevraagd hoe zij als directie aankijken tegen het feit dat leraren hun politieke of maatschappelijk getinte mening geven en op social media hierover uitingen doen.

Binnen 3,5 uur had ik deze reactie die uiteraard totaal geen antwoord geeft op mijn zorgen en vragen: 

Dank voor uw uitvoerige e-mail. We houden ons als school aan de richtlijnen van het ministerie en de RIVM en doen we ons best om de veiligheid van leerlingen en medewerkers te garanderen. 

Ik heb uiteraard weer gereageerd en uitgelegd dat dat geen antwoord is op mijn vragen en zorgen maar ik vraag me nu dus af, gezien de stellingen in jullie brief m.b.t. juridische procedures, of er van jullie uit nog andere mogelijkheden zijn. De mondkapjesplicht is natuurlijk vanaf 25 september (voorlopig) van de baan, maar de rest wordt natuurlijk alleen nog maar erger als wij ons niet fatsoenlijk uit gaan spreken.

Ik hoor het graag!

1 reactie
Berichten: 5
Illustrious Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Goedemiddag,

De mondkapverplichting is opgeheven, alsook de quarantaineverplichting voor  de hele klas bij een positief testresultaat van een leerling. Alleen als er sprake is van intensief contact met de positief geteste leerling, zal de GGD een dringend advies geven om in quarantaine te gaan. Vervolgens is het aan de school om dit advies wel of niet op te volgen. Vaak neemt de school de beslissing samen met het bestuur. Indien uw kind geen contact heeft gehad met het betreffende positief geteste kind, hoeft het volgens de nieuwe versoepelde regels niet meer in quarantaine. 

Wat betreft de politieke beïnvloeding door docenten buiten schooltijden, is het de vraag onder welke hoedanigheid de docent dit doet? Als docent of op eigen titel? Beide situaties zijn uiteraard onacceptabel. Maar als docent kan hij of zij eerder in de problemen komen. Je kunt een klacht hierover indienen bij het bestuur, waarbij je bewijsmateriaal bij je klacht kunt voegen. Indien het bestuur niet optreedt tegen de betreffende docent, zou je de onderwijsinspectie ook nog kunnen proberen.

succes! 

Beantwoorden
Deel: