Forum

wanneer het mooie w...
 
Meldingen
Alles wissen

wanneer het mooie weer retour gaat

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
259 Bekeken
Berichten: 1
Topic starter
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Meer motivatie en ondersteuning; nieuwe superfood voor een mentale krachtmeting - mocht je onverhoopt verderop in het jaar weer in een conflict belanden over mondkapjes op school (ter versterking van jezelf, speciaal wanneer er niet wordt geluisterd naar argumenten).

Is het lekker ademen met een mondmasker?
Is het goed ademen met een mondmasker?

 

Wie wist dat een goede ademhaling een natuurlijk antiviraal middel is?

Een Harvard-studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, maakte gebruik van een "longchip" om de mechanische krachten van de ademhaling na te bootsen om "dode" griepvirussen te testen.

Onderzoekers evalueerden hoe ademhaling de opname van deze virusdeeltjes beïnvloedt, waarbij ze ontdekten dat ademhaling in feite een antivirale activiteit is die het lichaam automatisch uitvoert.

"Dit onderzoek toont het belang aan van ademhalingsbewegingen voor de menselijke longfunctie, inclusief immuunreacties op infecties, en laat zien dat onze Human Alveolus Chip kan worden gebruikt om deze reacties in de diepe delen van de long te modelleren, waar infecties vaak ernstiger en leidend zijn. tot ziekenhuisopname en overlijden”, zegt co-auteur Dr. Haiqing Bai van het Wyss Institute van Harvard.

De eenvoudige handeling van ademen oefent ook de longen uit, rekt en ontspant ze bij elke in- en uitademing. Deze natuurlijke beweging beïnvloedt zowel de ontwikkeling als de vitale functie van de longen, die op natuurlijke wijze infecties bestrijdt.

Twee parallelle microfluïdische kanalen waren bekleed met verschillende soorten levende menselijke cellen, waardoor de interface tussen menselijke luchtzakken en hun bloedtransporterende haarvaten werd nagebootst. Het bovenste kanaal kreeg alveolaire longcellen, terwijl het onderste kanaal longbloedvatcellen kreeg.

Het met alveolaire cellen beklede kanaal werd vervolgens met lucht gepompt terwijl het bloedvatkanaal werd voorzien van een stromend kweekmedium met voedingsstoffen die normaal door het bloed worden afgegeven.

Het onderzoeksteam scheidde vervolgens de twee kanalen met behulp van een poreus membraan waardoor moleculen tussen de kanalen konden stromen voordat H3N2-influenza erin werd gepompt. Toen ze dit deden, merkten ze verschillende kenmerken van infectie op, waaronder de afbraak van verbindingen tussen cellen, een toename van 25 procent in celdood, een toename van het niveau van meerdere inflammatoire cytokinen en de start van cellulaire reparatieprogramma's.

De bloedvatcellen van geïnfecteerde chips brachten ook veel hogere niveaus van immuuncellen tot expressie, hoewel er 50 procent minder viraal mRNA werd waargenomen in de alveolaire kanalen van chips die werden blootgesteld aan natuurlijke ademhalingsbewegingen, evenals een enorme vermindering van inflammatoire cytokineniveaus.

Een follow-up genetische analyse onthulde dat de mechanische belasting moleculaire routes activeerde die geassocieerd zijn met immuunafweer en meerdere antivirale genen. Toen het cyclisch uitrekken echter stopte en geen ademhaling meer nabootste, keerden deze activeringen om.

"Dit was onze meest onverwachte bevinding - dat alleen al mechanische spanningen een aangeboren immuunrespons in de long kan genereren", zei mede-co-auteur prof. Longlong Si.

 

https://wyss.harvard.edu/news/fighting-viruses-is-as-easy-as-breathing/

 

https://citizens.news/610768.html
(naturalnews.com - new science proves that merely breathing fights off respiratory viruses)

Deel: