Forum

Prikbussen op schoo...
 
Meldingen
Alles wissen

Prikbussen op school

5 Berichten
5 Gebruikers
2 Vind-ik-leuks
1,689 Bekeken
Daniel Pardoen
Berichten: 10
Admin
Topic starter
Famed Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Wat vinden jullie van de prikbussen die de GGD langs de scholen wil sturen?

4 reacties
Berichten: 3
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik vergelijk de bus met die vervelende Telegraaf verkopers bij de supermarkt.

Ze houden een mooi verhaal op met natuurlijk dramatische woorden.Over mensen beschermen en je opa of oma.Over dood en verderf en ernstig ziek worden. Waardoor sommige kinderen de druk voelen ,mede door klasgenootjes om zich te laten vaccineren.Ze worden dan natuurlijk meteen richting de bus geloodst zodat ze zich niet meer kunnen of durven bedenken ,ze zijn natuurlijk nog helemaal onder de indruk van het zware praatje en worden bejubeld dat "het zo goed is dat ze toch de keuze maken zich te laten vaccineren". "Dat is zo goed van je en zo knap van je!". "Ik vind je echt een topper hoor!" "Dit is echt de beste keuze"(deze is niet van mijzelf maar van Hugo🤣) Nu kun je fijn met je vrienden knuffelen en veilig naar school,veilig sporten en mag en kan je overal naar toe."(dansen met jansen😉 naar de bios)

(bij de telegraaf word je een abbonement aan gesmeerd met een mooi praatje met gratis dit en gratis dat en een mooie tas waardoor je denkt" das leuk gratis daar zijn we gek op "en voor dat je het weet heb je getekend en bij thuis komst kom je er achter dat je er 3 jaar aan vast zit en helemaal niet veel goedkoper of gratis is.)

en dan later ,thuis, bedenken ze zich pas wat ze hebben gedaan. Maar ze horen er wel helemaal bij! Je word weer voor vol aan gezien door je vriendjes en vriendinnetjes. Het enige verschil is bij de telegraaf is dat je nog een opzeg termijn hebt en er binnen 2 weken onderuit kan, dit geld voor het vaccin niet. Kinderen, pubers denken over een korter termijn ,ze denken niet van "oh misschien word ik wel onvruchtbaar" of " heb ik dit eigenlijk wel nodig" of "krijg ik gekke bijwerkingen" Wat een ander denkt  dat vinden ze belangrijk , dat mensen je bejubelen voelt fijn,dan voel je je speciaal en en daar word gewoon handig gebruik van gemaakt.

Suiker is slecht ,vet is slecht moet minder reclame voor gemaakt worden.Maar dit mag in volle kracht gebruikt worden,alles uit de kast om onze kinderen maar een prikkie te geven.Lekker doordrammen. Zodat Hugo zich zelf op de borst kan slaan, kijk , IK heb de hoogste vaccinatie graad van Europa!

Ik word hier gewoon een beetje verdrietig van en een knoop in mijn maag.Het gaat totaal tegen mijn gevoel in.Ik vind het echt een No Go.School hoort zich hier niet voor te lenen, kinderen horen op school hier niet mee lastig gevallen te worden.Je creeerd verdeeldheid onder jongeren en die kunnen al hard zijn tegen elkaar. School hoort fijn ,gezellig en leuk te zijn. Dit is niet de plek voor deze discussie of handeling. Zodra ik bericht van school krijg dat die bus komt gaat er zeker een mail naar school.Dat mijn dochter toestemming van mij heeft om weg te lopen bij het GGD verhaaltje en dat zij zich niet laat vaccineren(geen toestemming) ,desnoods komt ze maar naar huis.Gelukkig heb ik 2 kinderen (19 MBO en 14 VWO) met een eigen wil die zich niet laten gek maken door groepsdruk. Hebben ze nooit gedaan. Vinden ze me niet leuk, nou, prima dan. Moet ik thuis onderwijs volgen omdat ik niet gevaccineerd ben? Helemaal prima doen we dat lekker toch! Wat een rust zeggen ze dan😉 .Moeten we straks buiten wachten bij de voetbalclub omdat je de kantine niet meer in mag? Prima hoor! Ons maken ze niet gek.

Zo dat lucht op.Ben normaal niet van mijzelf ventileren,ik ben er voorzichtig in.Maar ik voelde mij nu geroepen om mijn verhaal/idee hier neer te pennen.

Bedankt voor het lezen❤ en mensen samen redden wij het wel,laat je kop niet gek maken! Blijf bij je gevoel! Zodat jij je jezelf later altijd recht in de spiegel aan kan blijven kijken. In mijn ogen is er geen goed of slecht ,wil je vaccineren prima,wil je het niet ook prima.Maar de manier hoe dit alles gebracht en gepromoot  en de verdeeldheid die er gezaaid word ,mede over de rug van onze kinderen vind ik echt zorgelijk.😪

Beantwoorden
Berichten: 3
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik vind het een uiterst kwalijke zaak!!

Hopen dat je kind niet bezwijkt onder groepsdruk want dat is natuurlijk het doel. Zonder ouder erbij zijn ze makkelijker beïnvloedbaar. 

Beantwoorden
jurriaanscooter
Berichten: 2
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Kwalijk, op z'n zachtst gezegd. Dit zou niet moeten en mogen kunnen, maarja we zien het he, alles is blijkbaar gewoon mogelijk in bananenrepubliek Nederland.

Beantwoorden
1 reactie
oscarc
Deelgenomen: 1 jaar geleden

New Member
Berichten: 2

Pijnlijke realisatie, maar, ik sluit me hier volledig bij aan Jurriaan.

Beantwoorden
Deel: