J.A. (ouder)

J.A. (ouder)

Ook ik maak me grote zorgen over de mondkapjesplicht op school. Het gaat meer over gehoorzaamheid afdwingen dan het bevorderen van gezondheid is mijn indruk. Bovendien hebben mondkapjes grote symbolische betekenis (vergelijk gezichtsbedekking van moslima’s die wij eerder als onderdrukkend hebben bestempeld). Mondkapjes benemen letterlijk de adem. Ze zorgen ervoor dat we afvalstoffen opnieuw moeten inademen (bij een verplichting om andere afvalstoffen te consumeren zoals plas en poep zouden misschien minder mensen meedoen). Ze bemoeilijken de communicatie. Veel non-verbale communicatie gaat verloren wat niet alleen voor slechthorenden een ramp is. De mondkapjesplicht maakt normaal wat niet normaal is. Een gesprek hierover lijkt niet mogelijk. Docenten gebruiken mondkapjes om geen afstand meer te hoeven houden. (Ik hoef dat niet, ik draag een mondmasker.) Als mijn kinderen vragen om betere ventilatie in het lokaal, wordt er lang niet door elke docent aan voldaan. Mijn oudste zoon (16) heeft eerst geweigerd om een mk te dragen tot de rector zei dat hij dan niet meer welkom was op school. En dat alles zonder wetenschappelijke onderbouwing!

Share this post