J.F. (leerkracht)

J.F. (leerkracht)

Ik ben docent wiskunde en rekenen op een middelbare school. Ik ben al langere tijd tegenstander van de mondkapjes, vooral na de publicaties van Ir. Carla Peeters te hebben gelezen. Ik maak me veel zorgen over de gezondheid van de leerlingen en van de conciërges op school. Veel leerlingen bij mij op school komen uit gezinnen die niet veel geld te besteden hebben en ik maak mij zorgen over hoe vaak ze een schoon mondkapje opzetten. Bij mij op school moeten mondkapjes gedragen worden in de gangen als je aan het lopen bent. Toch vind ik dat het een negatieve uitstraling heeft, een angst in stand houdt die niet thuishoort op een school. Ik heb gehoord hoe sommige collega’s leerlingen op een onaangename manier wijzen op het niet dragen van een mondkapje. Kinderen zijn bang om niet te conformeren. Een leerling vertelde mij laatst dat een vriendin van haar is gedreigd met een boete als ze nog één keer haar mondkapje zou vergeten.

Share this post