J.N. (ouder)

J.N. (ouder)

Toen wij vorige week te horen kregen dat de kinderen in groep 7/8 een mondkapje moeten gaan dragen in de gangen van de school, heb ik de basisschool van mijn kinderen gebeld. In dat gesprek heb ik aangegeven dat ik mij ernstig zorgen maak over dit beleid. Ik werd enigszins gerustgesteld dat het “alleen maar” in de gangen hoeft. Toen ik vanmorgen mijn kinderen weer voor het eerst naar school bracht, zag ik dat de juffen de kinderen al op het schoolplein stonden op te wachten, met mondkapje! Mijn hart sloeg een slag over geloof ik. Mijn maag kroop ineen… Oké, rustig blijven. Afwachten hoe mijn oudste zoon (groep 7) ‘s middags uit school komt. Hij vertelt mij dat ze ook een mondkapje moeten dragen als ze hun plek in de klas verlaten en als ze naar de wc moeten. Al met al moest hij het mondkapje toch nog best vaak op. ‘s Middags wederom de school gebeld dat dit niet de afspraak was. De locatie-leider gaf aan dat ze van het team ook al wel geluiden had gekregen dat het niet allemaal haalbaar was en dat ze hierover nog met elkaar in gesprek gaan. De reden waarom het team mondkapjes draagt op het plein is omdat ze dan een goed voorbeeld zijn voor ouders waarvan gevraagd wordt ook een mondkapje te dragen bij het halen en brengen van de kinderen…    Mijn kind wil graag naar school maar ik zou hem het liefst thuis houden..   Ik bid dat deze hele situatie heel snel aan het licht komt zodat we allemaal weer gezond en ieder op zijn eigen manier kan gaan leven! Ik heb wel even getwijfeld of ik dit wel moet delen, omdat ik ook heel erg geloof in “gedachten zijn krachten” en altijd uitgaan van het positieve. Maar uitspreken wat er gebeurd is ook belangrijk om een vuist te maken tegen de dingen die gebeuren.

Share this post