J.R. (ouder)

J.R. (ouder)

Beste bestuursleden,

Duizendmaal dank voor het werk wat jullie doen.

Wij zijn erg geschokt en voelen ons ernstig verward en angstig over deze ingeslagen weg. Voor groepen 7 en 8 is nu al een mondkapje in de gangen verplicht.

Wij hebben een dochter in groep 3 en een dochter die maandag 8 feb voor het eerst begint in groep 1. Dat we haar buiten achter moeten laten met de juf in mondkap, terwijl we zelf ook een mondkap op moeten, vinden we vreselijk.

Wij maken ons zorgen wat eventuele toekomstige maatregelen gaan zijn (denk aan wel verplichte testen en inentingen), want wij zien dat ze een zeer ongewenste kant in gaan en voelen ons met de rug tegen de muur staan.

Het testbeleid vinden wij ook zeer onwenselijk en wij vragen ons ten zeerste af in hoeverre er psychische dwang gaat ontstaan op school door leraren of klasgenootjes over testen en het dragen van mondkapjes. En wat een druk komt er op een kind van 4 of 6 als de hele klas door hem of haar thuis zou moeten blijven.

Wij zien met lood in de schoenen aanstaande maandag tegemoet en houden de kinderen liever thuis, maar vinden dat voor hen zelf niet leuk omdat ze zelf dolgraag naar school gaan, en er is leerplicht.

Een laatste ding wat opvalt is dat sommige scholen onwaarheden in hun voorwaarden opnemen. Zo ook de school waar de kinderen van een vriendin heen gaan. Daar staat letterlijk in de brief: “…als u kind positief is getest (en dus Corona heeft)…”.

Nogmaals dank voor jullie werk en alle succes van de wereld gewenst!

Share this post