J.S. (ouder)

J.S. (ouder)

Hallo, ik ben moeder van 8 kinderen, waarvan 2 op middelbaar onderwijs.

Toen het nog een dringend advies was van school om mondkapjes te dragen …. kregen we een brief die afsloot met de zin ” dus neem vanaf maandag je mondkapje mee”.

Ik twijfelde daarna aan als de school het nu verplicht had gemaakt of niet…dus ik bel en krijg de conciërge aan de lijn …hij zegt nee, het is een zeer zeer dringend advies…dus maandag gaat dochter naar school zonder mondkap …ik krijg appje van haar van: ,, mam t is wel verplicht ,,dus ik zeg nee hoor ik had gebeld toch???

Ik bel school op en vraag aan de administratie of het verplicht is, ze zegt jaaah t is verplicht ….ik huh afgelopen vrijdag nog niet en nu wel? Ik heb geen nieuwe mail gehad ….ze zegt: ik vraag t wel effe aan de directeur maar naar mijn mening is t verplicht…

Ik krijg directeur aan de lijn …en hij zegt: ”nee is niet verplicht maar het is in mijn ogen een sociale verplichting”.

Ik ,,Oké, als het niet verplicht is waarom word er dan bij binnenkomst gezegd,,mondkap op ,,,heel streng??? Antwoord directeur: “ja dat doen we als herinnering voor degene die het vergeten zijn op te zetten”.  Ik zeg dat het erg overdreven is als alle leraren er zo dwingend mee omgaan dat de kinderen dan het op gaan zetten terwijl ze t niet willen …en dat is sociale druk.

Er word heel erg sociale druk uitgevoerd bij de kinderen en kinderen in die leeftijd zijn er zeker gevoelig voor. Het gebeurd zelf dat als ze geen mondkap op doen dat ze gechanteerd worden met nablijven.

Ik vertelde tegen de directeur dat wij als volwassenen juist onze kinderen leren dat ze zich niet moeten laten lijden door groepsdruk….met betrekking tot bv alcohol en/of drugs….en nu zijn het de volwassenen die de groepsdruk voeren.

Helaas is er niks veranderd daarna …ik hoor steeds meer de onderdruk verhalen van kinderen van de school.

Share this post