J.T. (moeder)

J.T. (moeder)

Het gaat om mijn zoon van 13 jaar (1ste schooljaar), hij zit in een rugzakklas voor extra ondersteuning op het Geuzencollege locatie Vlaardingen west, die al voordat de overheid in publieke ruimtes gingen verplichten de mondkapjesplicht hadden ingesteld Er was geen keuzemogelijkheid het moest gewoon op. Ik heb toen ook contact opgenomen met zijn mentor en gevraagd of hij wist hoe ongezond de kapjes zijn en dat het een advies is en niet verplicht. De mentor zou erop terugkomen maar heb niets meer hierover gehoord.

Mijn zoon word door iedere docent benadrukt het mondkapje te dragen, zo niet moet je er 1 bij de conciërge kopen of naar huis. De leerlingen worden ook getreiterd door docenten met de vraag “waarom draag je het kapje niet”, om zo een antwoord uit te lokken om vervolgens te zeggen “leer er maar mee leven”.

De conciërge is een man van bijna 2 meter die tegen mijn zoon schreeuwt en dwingt de kap op te doen, dit gebeurd bijna dagelijks hij vraagt ook of mijn zoon zo dom is dat hij het niet snapt en beledigd hem ook. Mijn zoon is niet bang maar deze man probeert dit bij meerdere kinderen en gedraagt zich onbeschoft en voelt zich erg machtig.

Mijn zoon komt vaak toch wel geïrriteerd thuis als de conciërge hem weer uitgekafferd heeft. Hij heeft geen zin in school meer en zijn cijfers zijn aan het dalen. Hij had in groep 8 van de basisschool een lager advies en hij heeft toen heel hard gewerkt omdat hij echt vmbo bl wilde volgen. Nu heeft hij geen zin meer in school en heeft hij ook veel hoofdpijn, wat hij eerder niet had. Ook mag je niet naar school met een loopneus en vragen ze om je medische gegevens als je hooikoorts hebt of geen mondkapje op kan. Het maakt niet uit of je het niet op kan omdat je je daardoor rot voelt of kortademig.

Dit is een speciaal onderwijs klas maar merk daar niets van met dit hele corona beleid.

Share this post