Kick-off ‘Keuze Vrijheid voor en door jongeren’ – Keuze Vrij Bij Mij

Kick-off ‘Keuze Vrijheid voor en door jongeren’ – Keuze Vrij Bij Mij

Donderdag 12 augustus 20:00 – 21:00

Kick-off ‘Keuze Vrijheid voor en door jongeren’ – Keuze Vrij Bij Mij
Zoom meeting: https://zoom.us/meeting/register/tJMrc-morDkjGNDxzxvl0I3BQO5MRVQCV9Q_

Vorige maand werd bekend dat het kabinet prikbussen naar de middelbare en hogere scholen zal sturen, om zoveel mogelijk jongeren te vaccineren. Zie: https://artsencollectief.nl/prikbussen-naar-de-scholen

Voor veel Nederlanders gaat de overheid hiermee duidelijk een grens over. Meerdere stichtingen en sociale ondernemingen slaan nu de handen ineen onder de hashtag #eenbustever om zo goed mogelijk de gezondheid en de veiligheid van onze jongeren te beschermen.

Keuze Vrij Bij Mij wil op haar manier ook een bijdrage leveren aan dit initiatief. Onze stichting heeft als doel dat iedere Nederlander vrij blijft in zijn of haar keuze rond lichaam en gezondheid. Wij willen er daarom voor zorgen dat jongeren zich niet sociaal onder druk gezet voelen om zich te laten vaccineren wanneer een prikbus hun school bezoekt.

Hoe bereiken we dit? Dat willen we graag gaan uitzoeken met de jongeren zelf. Zij zijn immers degenen die het beste weten wat er in de hoofden en harten omgaat van hun leeftijdsgenoten en wat ervoor nodig is om jongeren te helpen die sociale druk voelen of twijfelen over vaccinaties.

Deze donderdag organiseren we een kick-off meeting voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, zal deze eerste meeting begeleiden. In deze meeting zullen we:

– Onze visie delen
– Het probleem bespreken
– Brainstormen
– Een jongerenteam vormen
– Vervolgmeetings plannen

Het doel is dat de vervolgmeetings door het jongerenteam worden geleid. De organisatie van Keuze Vrij Bij Mij en de andere organisaties die verbonden zijn aan de actie #eenbustever zullen dan de jongeren zo goed mogelijk steunen in hun proces.

Ben jij er bij? Schrijf je dan nu in.

p.s. wij begrijpen dat er betrokken ouders zijn die ook graag bij de meeting aanwezig willen zijn. Die zijn natuurlijk van harte welkom. Wij vragen ze dan wel om zich op de achtergrond te houden, zodat de jongeren alle gelegenheid hebben zelf de gesprekken te voeren.

Share this post