M.H. (leerling)

M.H. (leerling)

Ik ben een student (18) op het MBO en ik zit nu in het tweede jaar. Vorig jaar kwam ik in opstand tegen het beleid van de mondkapjesplicht en had ik een uitzonderingspasje aangeschaft. Ik kreeg meerdere malen op mijn kop van de beveiliging en op een gegeven moment was er een beveiliger die het wilde checken. Ze kwam bij mijn afdeling en zeiden dat ik alsnog een face shield moest dragen. Dat weigerde ik ook en elke keer als ik langs de beveiliging kwam kon ik nu zeggen dat het geregeld was en dat mijn afdeling op de hoogte was. Ik kom tegenwoordig zonder problemen binnen. Al word ik wel 4 x per dag aangesproken als ik binnen kom, pauze heb en naar huis ga. Toch geef ik een goed voorbeeld, ondanks alle mensen uit mijn klas. Zowat iedereen heeft al prikken gehaald en ik doe ook niet mee aan die gentherapie. Ik blijf sterk en ik houd vol, het maakt me niet meer uit wat ze van me vinden, ik blijf bij mijn punt. Ik hoor mijn klasgenoten continu klagen over irritante mondkapjes en sommige overwegen serieus om ook zo’n pasje te dragen, maar doen het uiteindelijk toch niet. Dit is wat indoctrinatie met leerlingen doet. Tijdens een specifieke les werd meermaals herhaald dat mondkapje verplicht is, en mij nog nooit aangesproken over mijn pasje. Ik hoop dat ik iemand heb kunnen inspireren met mijn verhaal en als je zelf een pasje wilt halen: ‘vrijstellingspas.nl’

Ik wens je een fijne dag en ik hoop dat de plicht er weer afgaat zodat iedereen weer vrij mag ademen. Voor mij is de plicht er in ieder geval af 🙂

Share this post