M.t.B. (ouder)

M.t.B. (ouder)

Mijn dochter van 13 (2 vwo) zegt tegen mij “Ik zet mijn mondkapje maar op als ik naar school ga want anders ben ik een van de weinige die thuis onderwijs moet volgen. Dan kan ik mijn vriendinnen niet zien en mis ik een hoop sociale gebeurtenissen op school.” Mijn dochter is een meisje die niet snel tegen de regels in gaat en dan aan haar eigen gevoel voorbij gaat. Ze is blij met de lockdown want nu moet iedereen thuis onderwijs volgen en volgens haar is dat veel relaxter dan al dat gestress van de docenten en conciërges op school. Ze is dan niet de enige die thuis zit. Mijn moederhart breekt. Kinderen horen gewoon hunzelf te kunnen wezen en zich te concentreren op de lessen die ze krijgen. Docenten horen gewoon onderwijs te geven en geen politieagent te spelen. Die uitdrukkingsloze gezichten met zo een kapje op zijn verschrikkelijk. Ook zij heeft verhalen op school gehoord van leerlingen waar een docent tegen heeft gezegd “wil je mijn vrouw vermoorden, die zit in de risico groep” na dat iemand geen mondkapje op had. Ze hebben een hoodie gekregen maar zitten nog in de kou.

Share this post