De stichting “Ik wil gewoon naar school”

De titel van onze stichting heeft twee belangrijke aspecten in zich: ten eerste het woord “gewoon” en ten tweede “naar school”. Gewoon betekent: zonder maatregelen die schaden, en “naar school” omdat online onderwijs niet toereikend is en fysiek onderwijs alsmede contact met medestudenten belangrijk is voor de ontwikkeling.

De hoofddoelen van de stichting zijn:

• Behartigen van de belangen van kinderen in het onderwijs aangaande hun fysieke en of mentale gezondheid alsmede hun welzijn.
  • Behartigen van de belangen van kinderen in het onderwijs aangaande hun rechten op o.a. – maar niet uitsluitend- fysiek onderwijs.

Wie zijn wij

Daniel en Lianne (de ouders van Michael (16) en Nick (8)) en Johan en Nicole (ouders van Djuna (12) en Milan (16)), hebben samen de handen ineen geslagen en samen met José van Waaijen uiteindelijk deze stichting opgericht om de kinderen in het onderwijs te beschermen tegen de schadelijke maatregelen en de willekeur van de overheid en scholen.

Waarom

Onze kinderen, maar ook vele andere met hen, hebben moeite met de huidige maatregelen, ze worden ze opgelegd zonder onderzoek naar de effecten/ gevolgen ervan en ze zijn slecht voor hun gezondheid. Veel kinderen hebben medische (zowel mentaal als fysiek) problemen gekregen door de maatregelen, we horen veel schrijnende verhalen om ons heen en willen dat dit stopt.