P.B. (ouder)

P.B. (ouder)

Ik maak mij ernstige zorgen om het welzijn van de jongste kinderen in onze samenleving en het testbeleid die de overheid recent heeft doorgevoerd op basisscholen.  Mijn dochter zit in groep 6 en vorige week kwam het nieuws dat een leerling uit de klas een positieve testuitslag had gekregen. Het advies luidt om je kind na 5 dagen te laten testen en tot mijn grote verbazing geven heel veel ouders hier gehoor aan. In grote getalen worden kinderen van 10 jaar naar de teststraat gebracht. De klas van mijn dochter telt zo’n 26 leerlingen, waarvan nu zo’n 8 leerlingen een positieve testuitslag heeft gekregen. Veel kinderen zijn nog in afwachting. De klachten die kinderen ervaren zijn zeer mild. Een snotneus of een kuchje. Maar het merendeel van de kinderen heeft geen klachten en test toch positief.

Met andere woorden; het is een gebed zonder einde. Zo kun je aan de gang blijven en met dit beleid maak je kleine kinderen heel angstig voor elkaar. Daarnaast ben ik bang dat als ouders massaal hun gezonde kinderen laten testen, het percentage ”besmettingen” op zal lopen. De angst blijft op deze manier regeren. Het RIVM zal vast niet uitleggen dat de stijging komt door het testbeleid op basisscholen en dat deze groep niks te vrezen heeft. Aangezien kinderen amper klachten krijgen en het verwaarloosbaar klein is dat kinderen het virus doorgeven. Wat mij ook zeer verbaasd is dat de GGD ouders niet adviseert om contact op te nemen met de huisarts om tot een diagnose te komen. In mijn ogen is dit echt heel kwalijk, juist omdat kinderen tot een zeer kwetsbare groep behoren. Allicht hebben jullie dit signaal al opgepikt, maar als bezorgde ouder wil ik dit toch graag met jullie delen. Want ik ben bang dat de basisschool van mijn kinderen geen uitzondering is.

Share this post