Q. K., leerling Goese Lyceum oranjeweg te Goes

Q. K., leerling Goese Lyceum oranjeweg te Goes

Ik werd in de 1e weken van het mondkapjes advies meerdere malen intimiderend aangesproken alsof er niks belangrijkers meer is op school. Toen na 2 weken de plicht vanuit school werd ingevoerd, werd ik met 3 conciërges sterk geweigerd en naar buiten gewezen. Hier kwamen vervolgens nadien nog eens meerdere afdelingshoofden aan te pas en moest ik meekomen naar een kamertje waar je enkel terecht komt als je geschorst dreigt te worden om een ernstig feit.

Ik kreeg de keuze om een mondkapje van hun op te zetten of de school te verlaten. Mijn moeder heeft telefonisch contact gehad m.b.t. de mondkapjes maar haar werd verteld dat de mondkapjes plicht boven de leerplicht gaat. Ook alle informerende onderbouwde mails hadden geen enkele zin. Ik ben nadien nog meerdere malen aangesproken door de conciërges. In de klas mag de mondkap af als je aan tafel zit maar zodra ik 1 stap zet om mijn potlood te pakken, word er geschreeuwd door de docent dat deze mondkap op moet. Voor nu draag ik dagelijks een mondkapje bij me omdat ik anders de school niet in kom maar ik probeer hem zo vaak als mogelijk af te houden.

Share this post