R.G. (ouder)

R.G. (ouder)

Vandaag zou mijn dochter haar 1e schooldag weer hebben, helaas de juf kon niet komen. Eerlijk gezegd was ik wel blij, ondanks dat ik amper hebben kunnen werken terwijl ik zelf een vitaal beroep heb. Deze juf heeft aangegeven te gaan lesgeven met een mondkapje en faceshield op, ondanks dat school aangeeft dit niet wenselijk te vinden. Ik vind dit als ouder zorgelijk dat mijn dochter belast word met de angst van de juffrouw om ziek van haar te worden. Ik heb mijn zorgen uitgesproken bij de interne begeleider. Ze hadden niet nagedacht hoe dit praktisch zal gaan (mijn vraag is gaat de juf de hele les schreeuwen, want je bent niet te verstaan). Heeft de juf het de hele les op (als je zit mag je het mondkapje afdoen) geen antwoord. Hebben jullie zicht op het effect op de kinderen? Ik heb mij dochter gezegd dat de juf eruit zal zien als een marsmannetje, ik weet niet welke uitleg ik haar anders kan geven. En dan loop ik het schoolplein op en besef ik mij dat ik zo blij ben dat mijn kinderen niet in groep 7/8 zitten. Ik schrik van het aantal kinderen die voor de deur hun mondkapje op doen, terwijl het een dringend advies is, waarom doen ouders dit?? Laat staan de kinderen in het voortgezet onderwijs.

Share this post