R.L. (ouder)

R.L. (ouder)

Mijn zoon zit in groep 6 van een basisschool in Noordwijk. Ik moet zeggen dat hij nog nooit een masker heeft gebruikt of daartoe is gedwongen. Het trok mijn aandacht toen ik vorige week, terwijl ik op hem wachtte bij de schooldeur, een van de groepen (groep 7) de school zag verlaten en alle kinderen een mondkapje droegen, rondom een leraar die geen mondkapje droeg. Nog meer verbaasd was ik toen een paar dagen later een moeder van een meisje uit die groep me vertelde dat de leraar hen dwingt een mondkapje te dragen en hen zelfs dreigt met een boete van € 0,50 als ze het niet dragen. Deze moeder adviseerde haar dochter het mondkapje niet te gebruiken, maar het meisje voelt te veel druk in de groep en draagt het uiteindelijk wel. Een andere moeder, dit keer van een kleuter uit groep 1/2, stuurde me een screenshot van de regels die de school stelt aan ouders om hun kinderen te begeleiden op het schoolreisje naar de Linneaushof (helemaal buitenspeeltuin), inclusief de verplichting om het negatieve resultaat van een zelf-test te presenteren.

Share this post