S van B (leerling)

S van B (leerling)

Hoi ik ben xxxx, ik ben 13 en zit in de 2de op het kgc. De eerste dag na 1 december werd ik gelijk aangesproken over dat ik geen mondkapje op had, het gebeurde al buiten daar begon het, er stonden twee docenten en keken naar mij en wouden dat ik mijn mondkapje opzetten terwijl het buiten was ik zei nee en ik werd door naar de receptie gestuurd en moest daar een facemask halen, dat facemask zit ten eerste niet fijn en ten tweede zie je niks. Ik heb het masker aangenomen en in mijn tas gedaan en ben zonder kapje doorgelopen.

Mijn eerste les voelde ik me niet goed en naar de docent zag dat, en ik heb gevraagd of ik even mocht bellen naar mijn ouders. Ik belde op en was in tranen vanwege dat ze me zo naar aansproken, ik ben na de les naar huis gegaan. Ik ben toen lang niet op school geweest omdat het zo naar was.

Toen ik weer naar school ging werd ik gelijk weer aangesproken (op een nare manier) en er werd gezegd dat ik afstand moest houden van andere kinderen. Die dag werd ik nog een keer aangesproken en heb toen mijn verklarings brief laten zien waarin in staat dat ik geen frisse lucht krijg en kan flauw vallen. In de winkel accepteren ze dit goed maar op school vinden ze dat niet echt een goede reden om geen mondkapje te dragen. Ik ben toen naar de rector gegaan en heb gevraagd om een uitzondering, de rector zei dat dat goed is en dat hij ermee ging beginnen.

Vandaag (09-12-2020) werd ik door de teamleiding gevraagd voor een gesprek, er werd toen weer gevraagd of ik dan afstand wil houden van andere kinderen er werd gevraagd of ik een uitzondering had en ik zei daar wordt aan gewerkt. Toen werd er gezegd dat ik tot die tijd een mondkapje op moet ik zei toen dat ik dat niet kan vanwege medische problemen ze zeiden dat dat even niet telt en ik er eentje op moet ik zei toen dat in wet staat mensen met een uitzondering of medische problemen geen mondkapje op hoeven hij vroeg of ik hem dat wouw mailen van die wet ik zei is goed.

Share this post