Stilte voor de storm, hopend op mooi weer.

Stilte voor de storm, hopend op mooi weer.

Beste achterban van de stichting: Ik wil gewoon naar school.

Het onderwerp van dit bericht is “Stilte voor de storm, hopend op mooi weer”. Een onderwerp dat helaas uitgebreid zou kunnen worden met de woorden: “tegen beter weten in”. In de samenleving (en zo ook op scholen) zijn ogenschijnlijk (bijna) alle coronamaatregelen in een pauze stand gezet en de meesten trachten (zo goed als het kan) hun “oude” leven weer op te pakken. Ook op onze kanalen heeft u gezien dat er de laatste maanden weinig berichten geplaatst zijn, er even geen “acties” uitgevoerd worden en er geen nieuwsbrieven vanuit de stichting verzonden zijn.

Ik hoor u al denken, jullie denken toch niet dat alles nu voorbij is? Nee, wij realiseren ons als geen ander dat deze pauze niet het einde is van de repressie en dat deze, zodra er wederom een “variant” van stal wordt gehaald of het aantal “besmettingen” weer toeneemt, als een boemerang zal terugkeren. In welke vorm kunnen wij niet met zekerheid zeggen maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat (fysiek) onderwijs straks weleens niet meer mogelijk zou kunnen zijn zonder EU-ID welke zonder vaccinatie niet te verkrijgen is.

Onze “stilte” heeft niet als enige reden dat de maatregelen op een laag pitje staan maar ook (zoals meeste van u zullen herkennen en begrijpen) het broodnodig moeten opladen van de spreekwoordelijke batterijen. Al meer dan twee jaar zijn wij als vrijwilligers aan het strijden voor onze kinderen, van het voeren van rechtszaken, informatie vergaring, (video)campagnes, flyers, overleggen en demonstreren tot het verzorgen van o.a. de (leden)administratie, social kanalen en website. Allemaal zaken die komen kijken bij het zo goed mogelijk uitvoeren van onze taken waarvoor u uw steun aan ons hebt toegezegd.

In de eerste alinea schreef ik over de toevoeging “tegen beter weten in”. Laten we met elkaar hopen dat deze toevoeging niet nodig zal zijn en dat er een lange periode van “mooi weer” aankomt. In de tussentijd zullen wij deze periode van “rust” gebruiken om straks direct paraat te staan indien er wederom maatregelen in het leven geroepen worden welke onze kinderen kunnen schaden.

Namens de voltallige vrijwilligers groep van de stichting, wensen wij u allen een periode van rust.

Daniel Pardoen
Voorzitter st. Ik wil gewoon naar school.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *