Verhalen

Verhalen uit de praktijk/ hoe gaat het op scholen

Veel scholen zijn veranderd in plaatsen waarbij de woorden straf, schuld, discipline, etc. prevaleren boven kennis, kunde en geborgenheid waarbij er gedreigd wordt met bureau Halt, politie en of andere sancties als onze kinderen niet “in de pas” lopen.

Vele praktijkvoorbeelden hiervan zijn door ons ontvangen van leerlingen, onderwijspersoneel en ouders. Deze kunt u terugvinden onder “verhalen”. Naast de verhalen welke door ons zijn ontvangen is er door het Meldpunt mondkapjes een zwartboek opgemaakt welke gecombineerd met “onze” verhalen gedeeld is aan de leden van de tweede kamer.

Enkele quotes

School is niet voor rede vatbaar, is intimiderend naar jongeren toe en stuurt hierover dikwijls mails.

Wij zien met lood in de schoenen aanstaande maandag tegemoet en houden de kinderen liever thuis, maar vinden dat voor hen zelf niet leuk omdat ze zelf dolgraag naar school gaan, en er is leerplicht.

Ik voel mij ook boos, agressief en bang door de mondkapjes en wil als het nog erger wordt mijn kist in.