Wij gaan door! Hoger Beroep mondkapjesplicht school

Wij gaan door! Hoger Beroep mondkapjesplicht school

De rechtstaat biedt geen bescherming meer aan onze kinderen; Hier gaan wij niet mee akkoord! Steun ons Hoger Beroep

Door jullie fantastische steun bij onze vorige funding  hebben wij het voor elkaar gekregen om inhoudelijk een hele sterke rechtszaak tegen de mondkapjesplicht op middelbare scholen neer te zetten.

Echter, op 11 februari heeft de rechter onze eis in haar vonnis afgewezen. Hoewel het vonnis bol staat van de overwegingen die de juistheid en het gelijk van onze standpunten onderschrijven, heeft de rechter de door ons belangrijke ingebrachte punten uit de dagvaarding naast zich neergelegd.

Wij waren dan ook verbijsterd dat de rechter de belangen van de kinderen niet voorop heeft gesteld, ondanks de door ons aangeleverde wetenschappelijke bewijzen over de schadelijkheid van de mondkapjes en het feit dat de staat dit niet heeft kunnen weerleggen.

Na het uitvoerig bestuderen van het vonnis zijn wij tot de conclusie gekomen dat er voldoende punten in staan die onze eis ondersteunen, en zijn wij er van overtuigd dat er genoeg grondslag is om in een hoger beroep onze strijd winnend af te sluiten.

Zie hieronder enkele citaten uit het vonnis:

“In de adviezen waarop de Staat zijn beleid baseert wordt (immers) ook onderkend dat hard sluitend wetenschappelijk bewijs over het precieze effect van mondkapjes niet voorhanden is en dat het (langdurig) dragen van een mondkapje (enige) schadelijke gevolgen kan hebben”. 

“De Staat heeft overigens niet bestreden dat het (langdurig) dragen van een mondkapje (enige) nadelige effecten kan hebben”. 

Ondanks deze overwegingen is de rechter dus toch tot haar afwijzing gekomen. Wij vinden dit zeer bedenkelijk en zijn ontzettend teleurgesteld in deze uitspraak, mede omdat het aantoont dat onze rechtstaat geen bescherming meer biedt aan onze kinderen! Dit zorgt ervoor dat wij ons gesterkt voelen om door te gaan. Wij zijn het aan onze kinderen verplicht om deze zaak tot het enige juiste einde te brengen: De afschaffing van de mondkapjesplicht op middelbare scholen!

Uiteraard kunnen wij dit niet zonder jullie steun. Om dit hoger beroep te kunnen bekostigen hebben wij voldoende middelen nodig. Help ons onze strijd tegen de mondkapjes op scholen voort te zetten. Doneer nu!

https://gofund.me/37b380ab

Share this post