Y.C. (ouder)

Y.C. (ouder)

Mijn zoon (12) zit op het Christelijk Lyceum Veenendaal in het 1e jaar mavo/ havo klas. Deze school begon in oktober 2020 al met het verplichten van het dragen van een mondkapje. Dat weigerde mijn zoon. Elke dag ging hij met zijn rugzak vol boeken naar school en elke dag werd hij door 2 mensen bij de ingang naar huis gestuurd. Wie hier stonden waren de directrice of een conciërge of de onderbouw leerling coördinatrice of een docent. Wij hebben een geldige medische verklaring van een arts. Het CLV mocht deze kopiëren, maar nog steeds mag hij niet de school binnen. Mijn zoon heeft 2 audio opnames van deze ontzeggingen gemaakt. Hij zegt duidelijk dat hij naar school moet en je hoort duidelijk dat hij weggestuurd wordt. Vervolgens staat hij al 3 maanden in Magister genoteerd als’ gespijbeld’. Twee keer hebben mijn man en ik een gesprek aangevraagd. Blijkbaar boeit het het CLV niets, want zij hebben niets ondernomen naar de kant van ons ouders m.b.t. hun zorgen omtrent onze zoon en het onderwijs. De directrice heeft gedreigd met de leerplichtinspectie en ik heb gezegd dat deze welkom is. Ik zal duidelijkheid geven aan deze man of vrouw, maar er is nog niemand geweest die met ons contact heeft opgenomen. De leerling coördinator heeft in een gesprek dat zij met mijn zoon heeft gevoerd (ik heb de audio opname) dingen gezegd als ‘Maar…., jij wilt toch ook niet dat mijn collega’s ziek worden omdat jij geen mondkapje draagt?’. ‘Zullen wij afspreken dat jij hier op school gewoon, net als iedereen, een mondkapje draagt en thuis zeg je gewoon tegen je moeder dat je ‘m niet opdoet. Kunnen wij dat afspreken?’ Ongelooflijk, ik wist niet wat ik hoorde. Deze vrouw verteld een 12 jarige te liegen tegen zijn moeder/ouders! Wat heeft zij nog meer gezegd of gedaan tegen andere kinderen in het verleden! Ook merkte deze leerlingen coördinator op dat er meerdere kinderen in de klas geen mondkapje wilden dragen omdat ze dat zagen en hoorden van mijn zoon. Dat kon de school helemaal niet gebruiken! Vanaf die tijd volgt hij online les, wat voor sommige vakken niet kan (gym, creatieve vakken) en voor toetsen moet hij via de zijingang naar binnen. Dan meldt hij zich bij de leerlingen coördinator en moet hij apart in een leeg lokaal de toets maken. Ze voelt eerst overal of hij geen telefoon bij zich heeft (anders inleveren) en na de toets moet hij het formulier bij haar inleveren. Zij brengt hem via de zijingang dan weer naar buiten. Bezopen! Daarbij mag ze niet aan mijn kind komen om te voelen of hij een telefoon bij zich heeft! Inmiddels heb ik er een advocaat op zitten, maar aangezien rechters geen toetsingen mogen doen en alle rechtszaken daardoor verloren raken heb ik hier weinig hoop op. Nu ben ik met 2 andere scholen bezig onder voorwaarden dat mijn zoon natuurlijk zonder mondkapje les kan krijgen. Het is 45 minuten fietsen voor hem (nu 2 minuten), maar dat moet dan maar. PS. Uit de twee gesprekken die wij gevoerd hebben is het enige wat school zegt ‘Dit zijn de schoolregels en daar niet iedereen zich aan houden’.

Share this post