Y.M. (leerling)

Y.M. (leerling)

Vandaag liep ik door de gangen, zonder mondkapjes want er was immers toch niemand op de gang (en ik vind het onzin). Kom ik de directeur tegen en die zegt tegen mij: “hé doe je mondkapje op” ik zeg “jo” en loop verder ( ik had op dat moment het mondkapje niet bij me). De directeur loopt achter mij aan en vraagt ondertussen in welke klas ik zit, ik zeg mijn klas en hij wilt met mij praten. Dan staan ik en de directeur op de gang te praten. Hij vraagt aan mij waarom ik geen mondkapje op heb en ik zeg: “er is hier niemand op de gang, en ik vind het onzin.” Hierna deed hij zijn eigen mondkapje af waarop ik zei: “ja nu doe je hem zelf toch ook af” Waarop hij antwoord; ik sta nu stil en ik ben met jou aan het praten. Hij zegt tegen mij dat het de regels zijn en of we kunnen afspreken dat ik mijn mondkapje op doe. Ik zei hier op “ hmm misschien” en daarna gaf hij aan dat hij m’n houding niet goed vond, ik reageerde daarop door te zeggen, “ik sta hier gewoon rustig en normaal met je te praten”. Daarna vroeg hij nogmaals waarom ik geen mondkapje op deed, waarop ik zei “ ik vind het onzin” en hij reageerde daarop door te zeggen: “dat kan, je mag een mening hebben maar dit zijn de regels”. Daarna vroeg hij mijn naam en zei “ dan gaan we hier nu opletten en als je je er niet aan houd dan kun je ook sancties krijgen”. Ik vroeg “wat houden die sancties in dan?” Waarop hij antwoorden, “Dat zien we dan wel, maar het kan ook gewoon een schorsing opleveren en dat hebben we natuurlijk liever niet”. Waarop ik antwoorden “ja maar toch doe je het dan”. Daarna kon ik volgens hem zonder straf terug in de klas.

Share this post